• Головна
  • Блог
  • Звіт про передачу метрики 1878-1879 рр. Охтирському міському краєзнавчому музею

Звіт про передачу метрики 1878-1879 рр. Охтирському міському краєзнавчому музею

Учора 11 серпня об 11.00 відбувся незвичний захід в Охтирському міському краєзнавчому музеї. Команда антикварного дому "Y2 Antique House" передала на добровільних засадах до фондів музею на зберігання метричну книгу Охтирського повіту Харківської губернії Миколаївської церкви. Як повідомили працівники музею, установа донині не мала аналогічного експонату для детального вивчення історії Сумщини. 

На заході були присутні науковці, краєзнавці та духовенство. Кожен з них висловив власну думку з приводу унікальності цієї метричної книги. Насамперед, директор музею Людмила Міщенко наголосила, що даний експонат дозволить мешканцям міста Охтирка більше дізнатися про свої далеких предків та родичів. “Церковні архіви, вони були знищені в 20-30-их роках, і багато храмів в Охтирці були зруйновані. А ще наші охтирські архіви були знищені в період окупації. Коли німці наступали до Охтирки, то всі архівні справи були завантажені у вантажну машину. Їх мали вивезти на зберігання до Харкова, але ця колона автомобілів потрапила під авіабомбардування і архіви були знищені”, — розповіла директор музею.

Науковий співробітник Охтирського міського краєзнавчого музею Юрій Берест наголосив у своїй промові про те, що метрична книга 1878-1879 рр. є чудовим подарунком для міста. Оскільки незабаром має бути 380-річний ювілей славного міста Сумщини Охтирки. 

 

Висвітлення подіїї очима телеканалу Суспільне: Суми.

Дякуємо усім причетним до створення цієї знакової події!


Copyrights © 2021 Y2 Antique House, Усі права захищені.